Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Constantin Pârcălabu
Pr. Constantin PârcălabuPreot paroh
Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena și Sf. Mina I

PREOT SLUJITOR

Pr. Florin PârcălabuPreot paroh
Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena și Sf. Mina II

ADRESĂ

STR. PODURILOR, NR. 39

MUN. VASLUI, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Istoricul Parohiei ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Mina”Vaslui

Biserica cu hramul ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Mina” se afla in orasul Vaslui, Judetul Vaslui – zona Garii, strada Podurilor, nr. 351E.
Binecuvantarea pentru constructia bisericii a fost data de  Preasfintitul Ioachim Episcop al Eparhiei Husilor, la solicitarea familiei Preot Pircalabu Constantin, in anul 1998.
Locul pentru ridicarea bisericii a fost ales de catre Preotul Pircalabu Constantin, cu familia(sotia Maria-Misa Pircalabu si fiul Florin Constantin), cu acordul  Primariei Vaslui si a Primarului Prof. Cristea Victor.
Slujba de sfintire a temeliei bisericii a fost savarsita de Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurat de un sobor de preoti, in ziua de 08 Noiembrie 1998. Pregatirea terenului, imprejmuirea, constructia bisericii si a casei, la stadiul in care se afla, s-a desfasurat intre anii 1998-2008, cu cheltuiala familiei Preot Pircalabu Constantin si a unui grup restrans de credinciosi.
Slujba de sfintire a Bisericii cu hramul ,,Sfintii Imparati Constantin si Elena si Sfantul Mina” a avut loc in ziua de 09 Noiembrie 2008, savarsita de Preasfintitul Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.
Lucrarile de pictura si de completare a mobilierului se vor face cu ajutorul credinciosilor

Loading