Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Ilie Bogdan Andrei
Pr. Ilie Bogdan AndreiPreot paroh
Parohia Țibăneștii Buhlii – Armășani

ADRESĂ

Sat Armășeni,

Com. Băcești, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Parohia Țibăneștii Buhlii – Filia Armășeni

Satul Armaseni este situat spre sud sud est de satul Tibanestii Buhlii, in bazinul inferior al paraului Garbovat.
Biserica cu hramul “Sfintii Imparati Constantin si Elena” din satul Armaseni, comuna Bacesti, a fost zidita intre anii 2000-2003 cu ajutorul enoriasilor din parohie, avand ca ctitori principali pe Constantin Cotfas si arhimandritul Largeanu Vasile, preot paroh fiind Olaru Neculai.
Filia Armaseni  este parte componenta a parohiei Tibanestii Buhlii.
In documentul de la 28 noiembrie 1399 ,dat lui Tiban, acest sat nu avea nume pe atunci a fost denumit drept »…un sat pe Barlad, in gura Crasnei ».Actualul nume i-a fost dat in urma cumpararii unor parti intinse din mosia satului, la 15 martie 1625, de catre Lungu Carp armas, intemeietorul ilustrei familii boieresti Carp.
Biserica satului cu hramul « Sfintii Imparati Constantin si Elena », a fost zidita intre anii 2000-2003 cu ajutorul enoriasilor din parohie, avand ca ctitori principali pe vrednicul de pomenire Constantin Cotfas si arhimandritul Largeanu Vasile.
Din luna aprilie a anului 2008, preot paroh a fost numit, preot Andrei Ilie Bogdan, care cu ajutorul enoriasilor a contribuit la impodobirea bisericii cu mobilier nou (strani sculptate, parchet biblioteca, etc.), obiecte de cult , carti, vesminte.