Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Andrei Dragoș Zăgan
Pr. Andrei Dragoș ZăganPreot paroh
Parohia Sfântul Nicolae I

PREOT SLUJITOR

Pr. Ștefan Hoțoleanu
Pr. Ștefan HoțoleanuPreot paroh
Parohia Sfântul Nicolae II

ADRESĂ

STR. FLORILOR, NR. 1

MUN. VASLUI, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Biserica Sf. Nicolae din municipiul Vaslui a inceput a fi zidita la 28 noiembrie 1937. Lucrarile de constructie au durat aproape 6 ani. Asa cum reiese din pisania bisericii, la zidierea sfantului locas au contribuit enoriasi ai orasului Vaslui si ai altor localitati, autoritatile locale, generalul Ioan Rascanu, precum si maresalul Ioan Antonescu.
Locasul de inchinare a fost sfintit la 26 septembrie 1943 de catre vrednicul de pomenire, Episcopul Grigorie Leu, intaistatatorul Episcopiei Husilor de la acea vreme.
Lucrarile de constructie au fost initiate de catre Preotul Paroh Dumitru Laptes care a trecut la Domnul la 8 februarie 1984. I-a urmat ca preot paroh Parintele Gheorghe Paun care a ocupat acest oficiu pana in anul 2009.
Incepand cu data de 1 iulie 2010, Preasfintitul Parinte Episcop Corneliu al Husilor a numit in oficiul de preot paroh al acestei parohii pe Parintele Andrei Dragos Zagan. Acesta este nascut in municipiul Iasi la 27 noiembrie 1979. Clasele I-VIII le-a absolvit in orasul natal, iar intre 1994-1999 a urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” de la M-rea Neamt. in anul 2003 a absolvit cursurile Colegiului de Institutori Religie Ortodoxa la Facultatea de Psihopedagogie din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” – Iasi. in anul 2006 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae”, sectia Pastorala, in cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” – Iasi, iar in 2008 a absolvit cursurile de Master, sectia Istorica-Practica, la aceeasi facultate.
In prezent, sunt demarate lucrari de refacere si infrumusetare a sfantului locas si a dependintelor acestuia.
Tot in biserica Sf. Nicolae slujeste si Parintele stefan Hotoleanu, care este paroh al parohiei Sf. Nicolae II.

 1,594 total views,  2 views today