Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Adrian Chirvasă
Pr. Adrian ChirvasăPreot paroh
Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel I

PREOT SLUJITOR

Pr. Cosmin Gubernat
Pr. Cosmin GubernatPreot slujitor
Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel II

ADRESĂ

STR. FILOTE CLAUDIU, NR. 21

MUN. VASLUI, JUD. VASLUI

PREZENTARE

SCURT ISTORIC AL BISERICII SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL

Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel este prima biserica construita dupa Revolutia din 1989 in municipiul Vaslui.
La initiativa preotului Hriscu Ioan, prin contributia mai multor credinciosi in 1990 se cumpara terenul pe care avea sa fie inaltata ulterior aceasta biserica in cartierul 13 Decembrie din municipiul Vaslui. In anul 1991 se sfinteste locul de catre Prea Sfintitul Ioachim pe atunci arhiereu vicar al Episcopiei Romanului. In scurt timp au inceput lucrarile de constructie la aceasta biserica. Fondurile necesare construirii bisericii provin din donatiile credinciosilor cat si din subventiile primite de la secretariatul de stat pentru culte. Construirea bisericii a durat din 1991 pana in 2002 cand in ziua de 02 iunie Prea Sfintitul Ioachim Mares pe atunci Episcop titular al Episcopiei Husilor sfinteste biserica.
Biserica este construita din caramida cu structura din beton armat, are o lungime de 22 metri, la apside o largime de 13 metri, iar in turla principala inaltimea atinge 20 metri. Biserica este impodobita cu pictura in tehnica fresco de pictorul Condurache Victor intre anii 2000-2002. Mobilierul bisericii este facut din stejar in comuna Grumazesti, judetul Neamt. Biserica este dotata si cu casa mortuara, casa de praznuire si in apropierea ei are in proprietate si un cimitir cu suprafata de 10000 mp.
Din anul 2009 parohul acestei parohii este preotul Adrian Chirvase, nascut la 29 mai 1976 in comuna Costesti judetul Vaslui. Clasele I-VIII au fost absolvite in satul natal. Dupa terminarea ciclului gimnazial a urmat cursurile liceale la Botosani. In continuare a urmat cursurile seminarului teologic Sfantul Gheroghe – Botosani, iar studiile universitare si postuniversitare in cadrul facultatii de teologie Dumitru Staniloaie – Iasi.

Loading