Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Marius Ouatu
Pr. Marius OuatuPreot paroh
Parohia Viișoara – Gura Bustei

ADRESĂ

Cartier Viișoara – Gura Bustei

MUN. VASLUI, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Istoricul Bisericii Parohiale din Suburbia Viisoara(Gura Bustii), cu hramul ’’Sfantul Apostol Andrei’’, protopopiatul Vaslui
Satul se afla in partea de E a Municipiului Vaslui si a luat fiinta treptat in urma cutremurului din anul 1977, cand locuitorii din satul Bahnari s-au stramutat din cauza alunecarilor de teren.
Odata cu extinderea satului s-a hotarat ca aici sa se ridice o biserica noua, cea din Bahnari fiind deja prea departe.
Astfel in anul 1994 in timpul pastoririi Preotului Botan Ioan s-a sfintit locul pentru viitoarea Biserica de catre protopop al locului PC.
Pr. Vasile Pircalabu in calitate de  delegat al PS Eftimie al Romanului, impreuna cu un sobor de preoti.
Ulterior au inceput sapaturile pentru fundatia noii biserici, acestea finalizandu-se pana la capat. Insa, din cauza fondurilor restranse, s-a optat pentru construirea unei Capele langa sapaturile deja existente.
Capela este construita din materiale care erau la indemana si anume valatuci si lemn , fiind totodata tencuita cu ciment, toate acestea facandu-se din contributia credinciosilor.
Are o singura turla si un singur clopot, si ca anexa avand  o magazie.
In anul 2008 odata cu instalarea Pr. Oatu Ionut-Marius, Capela a fost inzestrata cu o catapeteasma noua frumos sculptata si pictata, cu iconostase noi, turla fiind invelita cu tabla, totodata finalizandu-se si pictarea Capelei pe interior.
Ulterior pe locul deja sfintit in anul 1994, s-a inceput in anul 2009 turnarea temeliei pentru construirea bisericii cu hramul “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul’’.
Proprietati
Teren – 10000 mp
Nu detine casa parohiala

Loading