Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Virgil Dudău
Pr. Virgil DudăuPreot paroh
Parohia Negrești III

ADRESĂ

Oraș Negrești, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Parohia Negrești III

Parohia a fost infiintata la 1 octombrie 2000, prin ordinul   Episcopiei Husilor. Ea cuprinde  Paraclisul cu hramul „Nasterea Maicii Domnului”, sfintit in decembrie 2000 si Biserica cu hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul”, sfintita pe data de 30 octombrie 2011.
La 29 august 1998 s-a sfintit locul viitoarei biserici cu hramul „Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul” de catre PS. Parinte Corneliu.
In anul 2000 au inceput lucrarile la noua biserica, cu ajutor financiar din partea Guvernului Romaniei – 250 milioane lei vechi.
Lucrarile au durat 11 ani.
Am fost ajutati de Consiliul Local si Primaria Orasului Negresti, de enoriasi, de oameni de buna credinta, dar cel mai mare ajutor a venit din partea PS.Parinte Corneliu, Episcopul Husilor, care in 2007 a intervenit pe langa Guvernul Romaniei si ni s-a alocat suma de 2,5 miliarde lei vechi.
In anul 2009 ni s-a alocat suma de 1,5 miliarde lei vechi , de la Guvernul Romaniei, la insistentele d-lui deputat Dragos Iftime.
Biserica este construita in stil treflat, cu doua turle – turla mare deasupra naosului  si turla mica deasupra pronaosului.
Biserica are 27 m lungime , 8 m latime si 25 m inaltime.
Dotarea bisericii cu mobilier bisericesc si cu cartile de slujba s-a facut de catre enoriasi.