Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Ciobanu Robert Constantin
Pr. Ciobanu Robert ConstantinPreot paroh
Parohia Bogdana Filia Suceveni

ADRESĂ

sat Suceveni

Com. Bogdana, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Parohia Bogdana – Filia Suceveni

BISERICA SFINȚILOR ÎMPĂRAȚI CONSTANTIN ȘI ELENA – sat SUCEVENI

În ziua de 18 iunie 2000, sub arhipăstorirea P.S. Episcop Ioachim, Episcop al Eparhiei Hușilor, prin Prea Sfințitul Părinte Corneliu Bârlădeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Hușilor s-a pus piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena.
La data de 10 septembrie anul 2000, CU AJUTORUL FIULUI – s-au început lucrările de construcție a bisericii, lucrări finalizate în ziua de 17 august 2002. Ridicarea noului lăcaș de cult a fost posibilă prin purtarea de grijă și jertfelnicia  P.C. Pr. Sachelar Oleg Ciubotariu și a membrilor Consiliului Parohial al Parohiei Bogdana. Lucrarea s-a realizat cu fonduri provenite din contribuția personală a preotului, precum și cu cea benevola a enoriașilor, valoarea totala ridicându-se la suma de peste 250.000 000 Rol (25.000 Ron). Desăvârșirea lăcașului a fost posibilă și prin dăruire și muncă voluntară a enoriașilor din parohia Bogdana.
PRIN SĂVÂRȘIREA SFÂNTULUI DUH – biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena s-a sfințit prin slujba de târnosire oficiată în ziua de 18 august 2002, de către P.S. Părinte Corneliu Bârladeanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Hușilor, în fruntea unui distins sobor de preoți și diaconi și cu mărturia unui număr mare de credincioși, în prezența autorităților locale în frunte cu primarul, de atunci, al comunei Bogdana, domnul Constantin Sitaru.

 624 total views,  1 views today