Project Description

GALERIE FOTO

PREOT SLUJITOR

Pr. Geani Mocanu
Pr. Geani MocanuPreot paroh
Parohia Oșești – Capela satului

ADRESĂ

Sat Oșești,

Com. Oșești, JUD. VASLUI

PREZENTARE

Parohia Oșești – Capela Satului

Construirea in incinta cimitirului satului Osesti a unei capele a fost determinata de necesitatea de a avea in acest loc un salas, unde sa se oficieze slujbe de pomenire a celor trecuti in nefiinta.
Cu acest gand, in anul 1991, parintele Ichim Dumitru din Iasi doneaza suma de 100.000 de lei, bani cu care se incepe constructia bisericii de catre fiul sau, preotul Ichim Sebastian, parohul de atunci al satului Osesti. La inceput lucrurile au mers mai greu, mai ales ca in anul 1994 parintele Ichim Dumitru a decedat.
Rand pe rand bunii si jertfelnicii credinciosi ai parohiei au facut eforturi pentru ca lucrarile sa mearga inainte. Astfel dupa ce s-au ridicat zidurile, s-a acoperit biserica cu tigla, s-a construit o clopotnita, s-au cumparat clopote, iar intre anii 1997 – 1998 s-a pictat interiorul bisericii de catre pictorii Bogdan Cojocea si Romeo Chelban din Iasi.
In anul 1998 si sufletul parintelui Ichim Sebastian se muta la cele vesnice. in primavara anului 1999 este numit paroh la Osesti preotul Mocanu Geani, care impreuna cu enoriasii parohiei reuseste sa termine in anul 2001 toate lucrarile.
In data de 30 septembrie 2001, biserica cu hramul ,,Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” este sfintita de catre Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim al Husilor.